Är det dyrt att anlita en tapetserare?

Går du i tankarna att tapetsera om i din bostad? Kanske har du funderat över om du skulle anlita en tapetserare som tar sig an uppgiften, men tänkt att det skulle bli alldeles för dyrt – pris för tapetserare göteborg. Här kan du läsa mer om vilka åtgärder som kan påverka priset och få tips på hur du skulle kunna sänka kostnaderna.

 

Undrar du om det är dyrt att anlita en tapetserare? Då är du inte ensam. Det kostar så klart en slant, men allt beror faktiskt på vad du vill ha gjort och hur skicket på dina väggar ser ut. Vilka faktorer påverkar egentligen prisbilden och hur kan du få ner kostnaden när du tar hjälp av en tapetserare?

 

Prisvärd åtgärd

Om du tvekar på grund av priset ska du tänka att det faktiskt är prisvärt att anlita experthjälp. Det är en ren investering som gör att du själv sparar tid som du kan spendera på annat med vetskap om att resultatet blir både hållbart och professionellt. Du kan välja att göra arbetet på egen hand, men det kommer att kosta tid och tålamod samt att du måste lägga ut pengar på material. Det är särskilt förarbetet som kan ställa till det för dig. Om underlaget är ojämnt kommer tapeten inte att sitta snyggt och då måste du ändå anlita hjälp. Spara pengar genom att göra det redan från början.

 

Själva priset ligger någonstans runt 400 till 700 kronor i timmen, men du kan välja att ta in offerter och fundera över om du hellre vill ha ett fast prisförslag. Du bör vara medveten om att prisbilden varierar och därför kan det vara bra att höra sig för mellan olika firmor. Priset beror bland annat på:

 

  • Storleksyta
  • Underlag
  • Tapetval
  • Område
  • Firma

Priset påverkas i allra högsta grad av ovanstående punkter. Fundera igenom hur stor yta som ska tapetseras. Gäller det bara enstaka rum eller hela bostaden? Kräver väggarna mycket förarbete måste tapetseraren spendera mer tid på dem vilket påverkar prislappen. Är du händig kan du spara pengar genom att göra vissa delmoment själv. Valet av tapeter kan också påverka prisbilden. Vänta med att välja tapeter tills du kan prata med din tapetserare som har förmånliga priser på just tapeter. Prisbilden kan naturligtvis också vara beroende av var du bor. Det är till exempel ofta billigare utanför staden, men det beror på både firman och konkurrensbilden. Se till att du tar in offerter från ett par firmor nära dig och se vad det kostar för att hitta ditt bästa pris.

 

Håll nere kostnaderna

Svaret på frågan om det är dyrt att anlita en tapetserare beror på ovanstående punkter. Det är dock värt pengarna eftersom du slipper oroa dig för mönsterpassning, luftbubblor eller ojämna skarvar. När du anlitar en seriös aktör kan du dessutom hålla nere kostnaderna genom att använda ROT-avdraget. Diskutera materialval och priser med din tapetserare samt vad du själv kan göra för att reducera priset.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.