VEM HJÄLPER DIG MED HEMSIDAN?

Om du driver ett företag är det en självklarhet att ha en hemsida. Det är nästan viktigare än att ha visitkort i dagens samhälle. Men vem hjälper dig med att bygga hemsidan, marknadsföra den och uppdatera dem?

Eftersom kunder, och även leverantörer, förväntar sig att ett företag ska ha en hemsida är det något man tidigt bör skaffa när ett företag startas upp. Även om det inte behöver vara någon speciellt avancerad hemsida så behöver det finnas kontaktuppgifter och kort om företagets verksamhet.

Första steget blir därmed att kontakta en webbyrå. Det finns visserligen enkla mallar på internet som kan användas men är man inte insatt i hur dessa ska användas är det en webbyrå man bör kontakta och få hjälp med allt från hemsidans utformning och lansering.

Ta alltid kontakt med mer än en webbyrå eftersom priserna skiljer otroligt mycket mellan de olika bolagen. En del kan ha fokuserat på att enbart göra billiga och enkla sidor medan andra framförallt söker efter större och dyrare projekt.

I kontakt med en webbyrå kommer du även få diskutera olika lösningar och vad målet med hemsidan är. Det är lätt att bli ”hemmablind” och enbart utgå från att en sida ska se ut på ett speciellt sätt. Därmed finns det en fördel att diskutera olika lösningar innan man bestämmer sig.

När nu hemsidan är lanserad så kommer nästa fråga – vem ska marknadsföra den? I vissa fall kan du anlita samma webbyrå som gjort hemsidan även för komplett marknadsföring. Men det krävs då att de har multipel expertis under samma tak. Ibland är det därför bättre att vända sig till ett företag som istället enbart jobbar med marknadsföring och är experter på detta.

När det kommer till att synas på internet bör man även överväga att jobba med SEO. Målet med SEO är att synas högt när sökningar sker på Google. Det är ett arbete som både sker på hemsidan, tekniken bakom denna samt med ingående länkar. Det finns företag som enbart jobbar med just SEO samtidigt som det går att få denna hjälp av en webbyrå eller ett marknadsföringsföretag. En del anser däremot att ett renodlat SEO-företag bör ha bättre förutsättningar än om man anlitar ett marknadsföringsföretag som egentligen har fokus på andra marknadsföringsområden.

Sista steget är att fråga sig frågan vem som ska uppdatera hemsidan. Ska du göra det själv så behöver du lära dig grunderna. Ska din webbyrå göra det så kan kosta per uppdatering.