SÅ FÅR STÄDHJÄLP AV BARNEN HEMMA

Kanske lovar denna rubrik mer än vad artikeln kan hålla. Det är inte säkert att barnen frivilligt kommer vara städhjälp varje vecka om man följer dessa punkter. Men chansen ökar i alla fall.

Ta små steg

Om det tar två timmar för dig som vuxen att städa hela huset så kanske inte barnen måste vara med under hela denna tid. Sätt upp en begränsad tid eller begränsad yta som de tar ansvar för. När de sedan är klara – så är de klara. Det är annars otroligt med hemstädning lätt att försöka få dem att erbjuda lite extra städhjälp bara för att man själv inte är klar.

Var konsekvent och skapa rutin

Det tar lång tid att få in en ny vana och det är under denna tid som det är allra svårast. Bestäm en tid som städhjälp stockholm ska utföras på och se sedan till att vara konsekvent vecka till vecka. När ni städat åtta fredagar i rad kommer det bli en självklarhet att även städa den nionde. Även för barnen.

Visst är du ett bra exempel?

Tar du upp saker du tappar på golvet? Ställer du skorna i hallen innan du går in och tvättar händerna innan maten? Barnen gör som de vuxna gör – inte som de säger. Genom att föregå med gott exempel så visar du barnen vad som är viktigt och vad som förväntas i er familj.

Listor som kan bockas av

Det blir tydligt, pedagogiskt och lockande att jobba med listor för städhjälp stockholm. Det gäller inte minst för de yngre barnen. Skriv vad som behöver göras och sätt en ruta efter så kan barnen bocka av vad som gjorts. Det skapar en tillfredställelse och känslan av att man kommer framåt i allt som behöver göras.

Belöningar

Nej, man behöver inte ge barnen pengar för städhjälp, att ta bort disk från bordet och lägga sin egen tvätt i tvättkorgen. Men man kan ändå ha belöningar som hela familjen kan njuta av. Varför inte städa hela huset på fredagar varpå ni tillsamman med städhjälp stockholm äter hämtmat och ser något bra på TV och njuter av tillsammanstid. Det är inte en individuell belöning utan något till alla som hjälpt till.

Tänk på ditt tålamod

Ett barn städar inte som en vuxen förväntar sig hemstädning. De kan stanna upp och börja läsa en tidning om städhjälp stockholm, börja ställa alla prydnadssaker på rad eller plocka med saker som vuxna inte tycker är relevanta. Vad vi förväntar oss gällande städhjälp som vuxna är inte vad barnen tänker sig…