Extra kostnader vid en flytt

När du får ett uppskattningspris av din flyttfirma så är ofta inte allt inräknat i det. Priset kan höjas beroende på hur flytten ser ut och hur komplicerad den blir för din flyttfirma. Här är de extra kostnader som kan tillkomma, fråga din flyttfirma om dessa innan ni gör ett avtal.

Övriga kostnader
I den här kategorin kan din flyttfirma ha klumpa ihop kostnaderna för de saker som inte riktigt har en egen term i avtalet. Det kan vara saker som att hjälpa till att packa eller packa upp, extra svängar förbi en affär för upphämtning av en vara du ska ha med dig i flytten, tunga lyft eller demontering av möbler. För att undvika dessa kostnaderna, se till att du förberett dessa saker innan din flyttfirma kommer.

Avancerade kostnader
Dessa kostnader kan tillkomma om man måste ha tjänster av en flyttfirma eller annan hantverkare med en viss kompetens, kanske att din flyttfirma måste hyra in en speciell fackman. Reparation av någon apparat, pianoflyttare eller annat som kräver speciell hantering.

Inkopplings service
Detta kan tillkomma om det är så att din flyttfirma i uddevalla måste koppla ur och koppla i apparater vid flytten. Dessa saker brukar vara kylskåp, diskmaskin, torktumlare och tvättmaskin.

Assistent kostnader
Du kan få betala extra om det är så att din flyttfirma måste jobba extra för att till exempel bära långa sträckor, flyttas över till en annan transport på vägen eller bor svåråtkomligt.

Administrativa kostnader
Det tillkommer oftast alltid administrativa kostnader i sådana här processer med flyttfirmor och flyttfirma lilla edet*. Men om du flyttar utomlands så kan dessa kostnader bli ännu högre än vanligt, se till att du kollar upp detta med din flyttfirma innan. Vissa inkluderar det i priset.

Hisskostnader
Vissa firmor tar betalt för att få stå i en hiss flera gånger med din packning, fråga din flyttfirma detta innan. Det är inte vanligt att man vet om detta men gör din flyttfirma medveten om vilka dina behov är i hela flyttprocessen.