2 tips till dig som ska lägga nytt tak

När man ska lägga tak så finns det några saker som vi ska ta upp i den här artikeln som många inte tänker på när man ska lägga nytt tak själv eller kanske anlita en takläggare. Det finns oändligt många tips att läsa om men vi har här valt att fokusera på två stycken som inte nämns så mycket.

Försäkringarna täcker inte slarv
Många kanske anlitar svartjobbare för att lägga om sitt tak, anlitar en billigare takläggare utan att kolla referenser eller kanske rent av ger sig på arbetet på egen hand. Det man ska tänka på då man väljer att göra något utav detta är att man vill ju inte bara ha ett nytt tak, man vill ju också att det ska vara skyddat via försäkringen.

Det är nämligen så att försäkringen inte täcker skador som är orsakat utav att någon inte har varit tillräckligt noga i utförandet vare sig det var du eller din takläggare som gör taktvätt Göteborg. Så kolla verkligen upp vad det är som täcker i just den försäkringen som du har. När du väljer bland takläggare så fråga dom vad deras försäkring täcker om det skulle vara så att dom tabbar sig i läggandet.

Betala inte för mycket
Om det är så att man hittar en superbillig takläggare så kanske man ska dra öronen åt sig och gå igenom dennes referenser först och främst. Men däremot är det många som i sitt anlitande av takläggare för taktvätt Göteborg får betala alldeles för mycket ändå. Många nöjer sig med en enda offert och tror att det är så mycket som det kommer att kosta hos alla takläggare, så är inte fallet. Takläggare konkurrerar mot varandra och försöker ge dig det bästa priset dom kan då dom gärna vill ha dig som kund. Vad detta priset du får beror på är olika saker:

  • Vilken stad håller din takläggare till i? – vissa städer har folk som har mer pengar än andra städer och det kommer påverka vilket pris du kommer få då de är vana vid olika summor pengar.
  • Hur många konkurrenter de har på samma ställe – I vissa städer är det fler takläggare på samma plätt än andra och då måste det verkligen pressa priserna ibland. Detta kan du använda taktvätt Göteborg till din fördel när du ska välja takläggare.
  • Utbildning – Om det är ett seriöst företag men erfarna och högutbildade takläggare som har många år i branschen och verkligen gör hög-kvalitéts jobb med taktvätt Göteborg så kommer detta synas i priset.
  • Är det däremot lärlingar och diverse löst folk som firman har tagit in som takläggare för att betala lägre löner så kommer det också synas på priset.

Välj någon som du tycker känns seriös och som också kommer göra ett jobb av kvalité.